Domovská stránka » SOŠ hotelových služieb a remesiel » Pre verejnosť » Študijné programy
Dĺžka štúdia: | 4 rokov |
Forma výchovy a vzdelávania: | Denné štúdium pre absolventov základnej školy |
Poskytnutý stupeň vzdelania: | Úplné stredné odborné vzdelanie |
Nevyhnutné vstupné požiadavky na štúdium: | Nižšie stredné vzdelanie a splnenie podmienok prijímacieho konania |
Spôsob ukončenia štúdia: | Maturitná skúška |
Doklad o získanom stupni vzdelávania: | Vysvedčenie o maturitnej skúške |
Doklad o získanej kvalifikácii: | Vysvedčenie o maturitnej skúške Výučný list |
Možnosti pracovného uplatnenia absolventa: | Absolvent nájde uplatnenie v cestovnom ruch, hotelierstve, gastronómii, alebo sa môže uplatniť ako samostatný podnikateľ. |
Možnosti ďalšieho štúdia | Pomaturitné štúdium. Študijné programy prvého alebo druhého stupňa vysokoškolského štúdia alebo ďalšie vzdelávacie programy zamerané na rozšírenie kvalifikácie, jej zmenu alebo zvýšenie. |
Absolvent je kvalifikovaný stredoškolsky vzdelaný pracovník so širokým odborným profilom a všeobecným vzdelaním, schopný vykonávať odborné činnosti a riešiť problémy v rôznych formách podnikateľských subjektov hotelierstva a v spoločnom stravovaní.
Zvládne jednoduchú a zložitú obsluhu hostí v zariadeniach spoločného stravovania (reštaurácie, hotely, bary, bistrá, chaty a pod.) pri bežných prevádzkach ako aj pri slávnostných príležitostiach, uviesť hostí a poskytnúť pomoc klientom pri výbere z jedálneho lístka, pripravuje miešané nápoje aj podľa vlastných receptúr, vie pripraviť jednoduché jedlá, minútky, šaláty, a múčniky, dokončuje jedlá pred hosťom a pripravuje tabule na slávnostné príležitostí. Absolvent vie pripraviť pracovisko a ovláda všetky práce spojené so stolovaním. Vie prijímať jednoduché a zložité objednávky, podávať informácie o jedlách a nápojoch, poskytovať odbornú inštruktáž pri servírovaní špeciálnych pokrmov a nápojov, ovláda zásady vedenia administratívy a účtovania v prevádzke, vie účtovať na kontrolnej pokladnici, inkasovať tržby, písať jedálne lístky, čapovať a ošetrovať nápoje, ošetrovať a skladovať potraviny a používané predmety (poháre, nádoby, príbory a pod.).
V rámci pracovnej pozície sú na absolventa kladené veľmi vysoké požiadavky na krátkodobú pamäť, schopnosť pracovať v tíme a schopnosť sociálneho kontaktu. Vysoké nároky sú dané aj na rozsah zrakového poľa, priestorové videnie, rozlišovanie zvuku, udržiavanie rovnováhy, rozlišovanie čuchových podnetov, rozdelenie pozornosti, praktické myslenie, písomný a slovný prejav, prispôsobivosť, flexibilitu, sebakontrolu, sebaovládanie, samostatnosť, kultivovanosť vystupovania a vzhľadu, istotu a pohotovosť vystupovania. Požiadavky sú kladené aj na rozlišovanie farieb a farebných odtieňov, rozlišovanie chuti, samostatné myslenie a odolnosť voči senzorickej záťaži.
Dĺžka štúdia: | 4 rokov |
Forma výchovy a vzdelávania: | Denné štúdium pre absolventov základnej školy |
Poskytnutý stupeň vzdelania: | Úplné stredné odborné vzdelanie |
Nevyhnutné vstupné požiadavky na štúdium: | Nižšie stredné vzdelanie a splnenie podmienok prijímacieho konania |
Spôsob ukončenia štúdia: | Maturitná skúška |
Doklad o získanom stupni vzdelávania: | Vysvedčenie o maturitnej skúške |
Doklad o získanej kvalifikácii: | Vysvedčenie o maturitnej skúške Výučný list |
Možnosti pracovného uplatnenia absolventa: | Absolvent nájde uplatnenie v cestovnom ruch, hotelierstve, gastronómii, alebo sa môže uplatniť ako samostatný podnikateľ. |
Možnosti ďalšieho štúdia | Pomaturitné štúdium. Študijné programy prvého alebo druhého stupňa vysokoškolského štúdia alebo ďalšie vzdelávacie programy zamerané na rozšírenie kvalifikácie, jej zmenu alebo zvýšenie. |
Absolvent je kvalifikovaný stredoškolsky vzdelaný pracovník so širokým odborným profilom a všeobecným vzdelaním, schopný vykonávať odborné činnosti a riešiť problémy v rôznych formách podnikateľských subjektov hotelierstva a v spoločnom stravovaní. Absolvent ovláda práce so samostatnou prípravou pokrmov, pozná suroviny, nápoje a technológiu ich výroby, zásady uplatňovania gastronomických pravidiel, receptúry a technologické postupy bežných a náročných jedál, ovláda zásady bezpečnosti a ochrany zdravia pri práci, kultivované a spoločenské správanie, vie odborne komunikovať so zákazníkom. Absolvent podľa platnej klasifikácie zamestnaní môže byť zaradený ako kuchár v reštauráciách, hoteloch a ostatných zariadeniach spoločného stravovania alebo ako živnostník po získaní potrebnej praxe. Absolvent je kvalifikovaný odborník a spĺňa podmienky na výkon práce v oblasti spoločného stravovania.
Dĺžka štúdia: | 4 rokov |
Forma výchovy a vzdelávania: | Denné štúdium pre absolventov základnej školy |
Poskytnutý stupeň vzdelania: | Úplné stredné odborné vzdelanie |
Nevyhnutné vstupné požiadavky na štúdium: | Nižšie stredné vzdelanie a splnenie podmienok prijímacieho konania |
Spôsob ukončenia štúdia: | Maturitná skúška |
Doklad o získanom stupni vzdelávania: | Vysvedčenie o maturitnej skúške |
Doklad o získanej kvalifikácii: | Vysvedčenie o maturitnej skúške Výučný list |
Možnosti pracovného uplatnenia absolventa: | Absolvent nájde uplatnenie v |
Možnosti ďalšieho štúdia | Pomaturitné štúdium. Študijné programy prvého alebo druhého stupňa vysokoškolského štúdia alebo ďalšie vzdelávacie programy zamerané na rozšírenie kvalifikácie, jej zmenu alebo zvýšenie. |
Absolvent je kvalifikovaný stredoškolsky vzdelaný pracovník so širokým odborným profilom a všeobecným vzdelaním, schopný vykonávať odborné činnosti a riešiť problémy v rôznych formách podnikateľských subjektov. Absolvent získal vedomosti a zručnosti na vykonávanie povolaní majster HSV a PSV, stavbyvedúci, technik a pracovník stavebnej výroby a môže podnikať v oblasti stavebníctva pre výstavbu bytovej a občianskej vybavenosti. Absolvent je schopný primerane komunikovať, dokáže sa vyjadrovať v cudzom jazyku v bežných situáciách spoločenského alebo pracovného styku a s porozumením čítať odbornú stavebnú dokumentáciu, ovláda vedomosti o vývoji ľudskej spoločnosti a spoločenskej výroby, ovláda učivo stredoškolskej matematiky, fyziky a informatiky a pozná základy prírodných vied, vie si ich vysvetliť a aplikovať v stavebnej praxi.
Vrámci pracovnej pozície sú na absolventa kladené veľmi vysoké požiadavky na krátkodobú pamäť, schopnosť pracovať v tíme a schopnosť sociálneho kontaktu. Vysoké nároky sú dané aj na rozsah zrakového poľa, priestorové videnie, rozlišovanie stavieb, staticky posúdiť a navrhnúť jednoduché rodinné domy, stavby, garáže, vybaviť stavebné povolenia, osadiť akúkoľvek stavbu, riadiť stavebnú výrobu, prejaviť sa písomnom a slovnom prejave, vypracovať rozpočet stavby a vedieť rekonštruovať stavby pozemného staviteľstva, prispôsobivosť, flexibilitu, sebakontrolu, sebaovládanie, samostatnosť, kultivovanosť vystupovania a vzhľadu, istotu a pohotovosť vystupovania.
Dĺžka štúdia: | 5 rokov |
Forma výchovy a vzdelávania: | Denné štúdium pre absolventov základnej školy |
Poskytnutý stupeň vzdelania: | Úplné stredné odborné vzdelanie |
Nevyhnutné vstupné požiadavky na štúdium: | Nižšie stredné vzdelanie a splnenie podmienok prijímacieho konania |
Spôsob ukončenia štúdia: | Maturitná skúška |
Doklad o získanom stupni vzdelávania: | Vysvedčenie o maturitnej skúške |
Doklad o získanej kvalifikácii: | Vysvedčenie o maturitnej skúške Výučný list |
Možnosti pracovného uplatnenia absolventa: | Absolvent nájde uplatnenie v cestovnom ruch, hotelierstve, gastronómii, alebo sa môže uplatniť ako samostatný podnikateľ. |
Možnosti ďalšieho štúdia | Pomaturitné štúdium. Študijné programy prvého alebo druhého stupňa vysokoškolského štúdia alebo ďalšie vzdelávacie programy zamerané na rozšírenie kvalifikácie, jej zmenu alebo zvýšenie. |
Absolvent je kvalifikovaný stredoškolsky vzdelaný pracovník so širokým odborným profilom a všeobecným vzdelaním, schopný vykonávať odborné činnosti a riešiť problémy v rôznych formách podnikateľských subjektov hotelierstva a v spoločnom stravovaní. Je schopný samostatne podnikať v hotelových a reštauračných službách, vykonávať práce súvisiace s riadením a organizovaním hospodárskej činnosti a prevádzky v hotelových zariadeniach reštauračného stravovania. Ovláda a využíva informačno-komunikačné technológie, základy hospodárskej korešpondencie a účtovnej evidencie. Absolvent je pripravený na okamžitý vstup do praxe, má požadovanú kultúru jednania, spoločenského vystupovania a kultivovaného správania sa. Má dobré komunikačné schopnosti v materinskom jazyku a v 2 cudzích jazykoch.
* Prihlásením súhlasíte so spracovaním osobných údajov.
Táto webová stránka používa súbory cookie na zlepšenie vášho zážitku pri prechádzaní webom. Z nich sa vo vašom prehliadači ukladajú súbory cookie, ktoré sú kategorizované podľa potreby, pretože sú nevyhnutné pre fungovanie základných funkcií webovej stránky. Používame aj cookies tretích strán, ktoré nám pomáhajú analyzovať a pochopiť, ako používate túto webovú stránku. Tieto cookies budú uložené vo vašom prehliadači iba s vaším súhlasom. Máte tiež možnosť zrušiť tieto cookies. Zrušenie niektorých z týchto súborov cookie však môže ovplyvniť váš zážitok z prehliadania.
Sušenka | Typ | Trvanie | Popis |
---|---|---|---|
cookielawinfo-checkbox-advertisement | tretia strana | 1 rok | Tento súbor cookie nastavený doplnkom GDPR Cookie Consent sa používa na zaznamenanie súhlasu používateľa s cookies v kategórii „Reklama“. |
cookielawinfo-checkbox-analytics | tretia strana | 11 mesiacov | Tento súbor cookie je nastavený doplnkom GDPR Cookie Consent. Súbor cookie sa používa na uloženie súhlasu používateľa pre súbory cookie v kategórii „Analytika“. |
cookielawinfo-checkbox-functional | tretia strana | 11 mesiacov | Súbor cookie je nastavený na základe súhlasu so súbormi cookie GDPR na zaznamenanie súhlasu používateľa pre súbory cookie v kategórii „Funkčné“. |
cookielawinfo-checkbox-necessary | tretia strana | 11 mesiacov | Tento súbor cookie je nastavený doplnkom GDPR Cookie Consent. Súbory cookie sa používajú na uloženie súhlasu používateľa s ukladaním súborov cookie v kategórii „Nevyhnutné“. |
cookielawinfo-checkbox-others | tretia strana | 11 mesiacov | This cookie is set by GDPR Cookie Consent plugin. The cookie is used to store the user consent for the cookies in the category "Other. |
cookielawinfo-checkbox-performance | 0 | 11 mesiacov | Tento súbor cookie je nastavený doplnkom GDPR Cookie Consent. Súbor cookie sa používa na uloženie súhlasu používateľa pre súbory cookie v kategórii „Výkon“. |
CookieLawInfoConsent | tretia strana | 1 rok | Zaznamená predvolený stav tlačidla príslušnej kategórie a stav CCPA. Funguje iba v koordinácii s primárnym súborom cookie. |
elementor | tretia strana | nikdy | Tento súbor cookie používa téma WordPress webovej stránky. Umožňuje vlastníkovi webovej stránky implementovať alebo meniť obsah webovej stránky v reálnom čase. |
PHPSESSID | tretia strana | relácia | Tento súbor cookie je natívny pre aplikácie PHP. Súbor cookie sa používa na ukladanie a identifikáciu jedinečného ID relácie používateľa na účely riadenia relácie používateľa na webovej stránke. Súbor cookie je súbor cookie relácie a vymaže sa po zatvorení všetkých okien prehliadača. |
viewed_cookie_policy | tretia strana | 11 mesiacov | Súbor cookie je nastavený doplnkom GDPR Cookie Consent a používa sa na uloženie toho, či používateľ súhlasil alebo nesúhlasil s používaním súborov cookie. Neuchováva žiadne osobné údaje. |
Sušenka | Typ | Trvanie | Popis |
---|---|---|---|
_ga | tretia strana | 2 roky | Súbor cookie _ga nainštalovaný službou Google Analytics počíta údaje o návštevníkoch, reláciách a kampaniach a tiež sleduje používanie stránky pre analytický prehľad stránky. Súbor cookie ukladá informácie anonymne a priraďuje náhodne vygenerované číslo na rozpoznanie jedinečných návštevníkov. |
_ga_0DRK3N66JL | tretia strana | 2 roky | Tento súbor cookie je nainštalovaný službou Google Analytics. |
_gat_gtag_UA_228569805_3 | 1 minúta | Nastavená spoločnosťou Google na rozlíšenie používateľov. | |
_gid | 1 deň | Súbor cookie _gid nainštalovaný službou Google Analytics ukladá informácie o tom, ako návštevníci používajú webovú stránku, a zároveň vytvára analytickú správu o výkonnosti webovej lokality. Niektoré zo zhromažďovaných údajov zahŕňajú počet návštevníkov, ich zdroj a anonymne navštevované stránky. |