Videokonferencia s europoslancom

default-fallback-image

Je ťažké viesť odbornú diskusiu? A k tomu aj v anglickom jazyku?

Žiaci 3. A, 2. A a 2. B Obchodnej akadémie si to mohli v utorok 5. marca 2024 reálne vyskúšať. Na témy, ktoré nás zaujímajú a preberáme ich aj na ekonomických predmetoch, sme sa pýtali pána europoslanca Ivana Štefanca, ktorý je členom Výboru pre vnútorný trh a ochranu spotrebiteľa, ako aj Delegácie pre vzťahy s Japonskom. Diskusia prebiehala online formou cez videohovor. Keďže sú naše A-triedy bilingválne, nechýbali aj otázky a odpovede v angličtine. Dôležitá bola naša príprava vopred. Pozreli sme sa nato, ako funguje Európsky parlament, čím sa zaoberá náš hosť, následne sme si preňho pripravili otázky. Prínosnou informáciou bolo, že sa na našich europoslancov môžeme obrátiť s našimi návrhmi a otázkami.

Ak máš aj ty nejaký dobrý nápad, ktorý môže skvalitniť život nielen občanov SR, neváhaj, pán Štefanec tvoj nápad môže posunúť ďalej.

Moderátorky videokonferencie Tamara a Timea III. A

 

Reakcie našich študentov:

Páčil sa mi milý prístup pána europoslanca a jeho rozsiahle odpovede na naše otázky. Prekvapilo ma, ako často kvôli práci musí cestovať. Taktiež ma zaujali jeho návrhy, ako napríklad predné brzdné svetlo na aute a rovnaké nabíjačky pre telefóny.

Bianka, III. A

Som rada, že sme mali možnosť zúčastniť sa videokonferencie s pánom europoslancom Štefancom. Dozvedeli sme sa zaujímavé veci. Určite by som bola za to, aby sme v budúcnosti absolvovali niečo podobné. Jediná vec, ktorá mi prekážala bolo, že pán europoslanec použil viacero výrazov, ktorým som ešte nerozumela.

Simona, II. A

Bola to veľmi zaujímavá videokonferencia. Pán Štefanec nám priblížil, ako jeho deň prebieha a ako to funguje v Európskom parlamente. Som vďačná, že sa s nami podelil o jeho skúsenosti.

Sára, II. A

 

Videokonferencia s pánom europoslancom bola naozaj zaujímavá. Všetky informácie boli aktuálne, priblížil nám veci ohľadom EÚ. Ďakujem a určite by som prijal  ešte ďalšiu šancu zúčastniť sa takejto konferencie.

Peter, II. A

Videokonferencia s pánom europoslancom Ivanom Štefancom bola veľmi zaujímavá a poučná. Osobne som sa o europarlament predtým nezaujímala a netušila aké všetky problémy rieši. Pán Štefanec nám opísal, ako vyzerá taký deň v europarlamente.

Miriam, II. A

Na základe toho, že som sa ešte nikdy s takouto videokonferenciou nestretla, tak sa mi diskusia s pánom europoslancom veľmi páčila. Dosť ma prekvapilo to, ako pán poslanec rozprával o nových veciach, ktoré chcú zrealizovať a taktiež o tom, ako veľa cestuje. Za túto skúsenosť som veľmi vďačná. Som rada, že nám pán Štefanec venoval svoj čas a že nám zodpovedal na všetky naše otázky.

Nelly, II. A

(DJ)

Facebook
LinkedIn
Email
Tlač