ilustr.obr.jarmok

S príchodom jesene je tradične spojené najväčšie podujatie – Ľubovniansky jarmok. Tento rok to už bol v poradí tridsiaty. Pri príležitosti slávnostného otvorenia XXX. Ľubovnianskeho jarmoku sme zrealizovali recepciu pre pozvaných hostí v priestoroch Galérie Provinčného domu v Starej Ľubovni.

Do prípravy občerstvenie a tiež výzdoby sa zapojili žiaci z takmer všetkých odborov. Žiaci z odboru hotelová akadémia naplánovali a zorganizovali prípravné práce, prípravu pokrmov teplej a studenej kuchyne a sladkých dezertov. Na pomoc si prizvali žiakov z učebných odborov s gastro zameraním. V odbornej učebni pre praktické vyučovanie stolárov sa vyrezávali vázičky v tvare jabĺčka, ktoré tiež tvorili výzdobu stolov.

Podoba jablka bola nielen súčasťou výzdoby, ale aj hlavná surovina na prípravu dezertov. Priestory učebne u cukrárov rozvoniavali sladkou vôňou.

Žiaci v odborných učebniach z odborov kuchár, hostinský a hotelová akadémia spolu so svojimi majstrami odbornej výchovy pripravili pokrmy teplej a studenej kuchyne. Na stole nechýbal ani kváskový chlebík s nátierkami, tradičné pečivo ako kapustníky, aspikové výrobky a mnoho ďalších výrobkov. Našou snahou bolo pripraviť na stôl opäť niečo výnimočné a chutné.

Je nám veľkým potešením, že sme súčasťou najväčšieho a najznámejšieho podujatia v Starej Ľubovni. A tak, pri realizácii takýchto gastronomických akcií môžeme získavať zručnosti a pripraviť našich žiakov pre ich budúce povolanie.

Fotogaléria k článku

 

Odporučte článok priateľom

Facebook
LinkedIn
Email
Tlač