Spoznávanie inštitúcií v meste Stará Ľubovňa

I.B

Dňa 16. 06. 2023 (IV.A) a 19. 06. 2023 (I.B) sa žiaci organizačnej zložky obchodná akadémia,  zúčastnili exkurzie na živnostenskom oddelení Okresného úradu v Starej Ľubovni. Vedúca oddelenia Mgr. Ivana  Lichvarčíková,  ukázala žiakom pracovisko jednotného kontaktného miesta a oboznámili ich s prácou na tomto oddelení  – od vytlačenia poradového čísla klienta, zaplatenia správneho poplatku cez platobný terminál až po vyplnenie údajov potrebných na vydanie Živnostenského oprávnenia. Prváci mali možnosť pozorovať  pri vybavovaní živnostenského oprávnenia reálneho klienta.

Žiaci štvrtého ročníka po návšteve živnostenského oddelenia navštívili okresnú prokuratúru. Tu im okresný prokurátor, JUDr. PhDr. Jaroslav Jarabinský,  porozprával o činnosti a poslaní prokuratúry, čo môže občan na prokuratúre vybaviť.

Žiaci prvého ročníka po odchode zo živnostenského oddelenia pokračovali na okresný súd. Pán František Vorobeľ (väzenská a justičná stráž) im porozprával o práci členov väzenskej a justičnej stráže napr. pri predvádzaní obvinených, ktorí sú väzobne stíhaní, na súdne pojednávanie a ostatných povinnostiach.

(IN)

Facebook
LinkedIn
Email
Tlač